Kvinne dekorerer innpakkede gaver med resirkulert papir med tørkede blomster

Fem kreative måter å pakke inn gaver på

Bytt ut det klassiske gavepapiret med tekstiler eller legg ved en morsom quiz. Vi viser deg fem kreative måter du kan pakke inn gaver på.

Vi ønsker gjerne at gaven vi gir bort skal se fin ut, men også gjøre det vanskelig for mottakeren å gjette hva gaven faktisk er. Velger du en kreativ gaveinnpakning blir gaven fort mer personlig, og det er en fin måte å gjøre litt ekstra ut av små gaver som er vanskelig å pakke inn, som for eksempel et gavekort.

1. Tekstiler istedenfor gavepapir

Bytt ut det tradisjonelle gavepapiret med tekstiler, og vipps, du har en superkul gave som skiller seg ut på gavebordet. Du velger selv hvilke tekstiler du ønsker å bruke, men pass på at det er stort nok til å lage en knute på midten. Et tips er å bruke en stor linserviett eller et kjøkkenhåndkle. Disse er ofte tynne nok til å knytes, og er en fin gave i seg selv. For å gjøre gaven enda finere, kan du feste blomster og en merkelapp der du har laget knuten. Legg gjerne ved et koselig kort, så blir mottakeren ekstra glad når han/hun åpner gaven.

Tips! Legg et gavekort fra dittgavekort.no i en boks og pakk den inn med et fint kjøkkenhåndkle som bursdagsbarnet kan bruke senere.

Mange gaver pakket i stoff, blomster og eukalyptusblader på trebord

2. Gi et lite hint

Gaveesken har lenge vært en favoritt blant oss som liker å gjøre litt ekstra ut av gaveinnpakningen. Kanskje ikke så rart; en gaveeske kommer i flere forskjellige størrelser og gjør automatisk gaven litt finere. Du slipper i tillegg å tenke på at mottakeren skal gjette hva gaven er, da esken skjuler både form og størrelse på innholdet. Og det beste av alt; en gaveeske kan fylles med hva som helst. Som for eksempel velværeprodukter og et gavekort på spa. Eller hva med å fylle gaveesken med små hint som sier noe om hvor eller hva dere skal dersom du planlegger å gi bort en opplevelse? Planlegger du en hotelltur til Bergen, kan du for eksempel fylle gaveesken med et bilde av et kjent sted i Bergen, en paraply, samt et gavekort fra dittgavekort.no som kan brukes til å bestille det hotellet gavemottakeren ønsker.

Med dittgavekort.no kan du designe kortet eller meldingen med et eget bilde. Hva med å gi bort et gavekort med et bilde av Bergen by, som et hint til hva gavekortet skal brukes til?

3. Bruk blomster og pynt

Blomster er en enkel, men fin måte å gi gaven et ekstra løft. Velg mellom fargerike blomster eller hold deg til en klassisk kombinasjon av hvitt og grønt. Et tips er å velge en blomst du vet at mottakeren liker. Kanskje kan de også kombineres med andre blomster? Bruk gjerne et nøytralt gavepapir i hvitt eller beige, eller la det gå ton-i-ton med blomstene. Dette vil skape et lekkert sluttresultat!

Tips! Det kan være en fordel å pakke inn gaven samme dag som den skal gis bort, så slipper blomstene å visne.

En gavepakke med blomster og brunt papir, saks og snor på en lys bakgrunn

4. Legg ved en quiz

Vil du gjøre det ekstra morsomt å pakke opp gaven? Hva med å legge ved en liten quiz som mottakeren må svare på før han/hun kan pakke den opp? Dette er både et morsomt påfunn, men også en mulighet til å snike inn hyggelige minner dere har sammen. Her kan du for eksempel skrive ned 5 spørsmål på en lapp som du fester til pakken. Spørsmålene kan være alt fra vanlige quiz-spørsmål til mer personlige spørsmål – alt ettersom hvilket forhold du har til gavemottakeren.

Forslag til spørsmål

  • Når møttes vi første gang?
  • Hvilken karakter fikk jeg i gym?
  • Hva heter Norges høyeste fjell?
  • Hva feirer vi 8. mars?

5. Lag en rebus

Du trenger ikke å pakke inn gaven på en spesiell måte for å gjøre det spennende å åpne den. Gjem gaven på et lurt sted og legg små lapper med hint rundt i huset, slik at den som skal åpne gaven må lete seg frem til der gaven ligger gjemt – lapp for lapp. Lapp nummer en kan for eksempel si «jeg går rundt og rundt, men flytter meg aldri». Her er det snakk om vaskemaskinen, og neste lapp må derfor ligge der. Slik fortsetter det helt til den som leter finner gaven.

Tips! Denne varianten fungerer ekstra godt dersom du har kjøpt et gavekort. Et gavekort er nemlig lett å gjemme og kan fort gjøres om til en kjøleskapsmagnet eller en nøkkelring ved enkle grep, noe som gjør det ekstra vanskelig å finne. Med et gavekort fra dittgavekort.no kan du selv bestemme design på gavekortet. Hva med å velge et koselig bilde av deg og bursdagsbarnet og gjøre det om til en kjøleskapsmagnet?