Betingelser

Vi har beskrevet betingelsene for kjøp og bruk av dittgavekort.no.

Betingelsene er delt inn i tre temaer:

 1. Tekniske instruksjoner.
 2. Vilkår og retningslinjer for valgfri design og bildebruk.
 3. Standardvilkår/regler.

Tekniske instruksjoner

Les nøye følgende instruksjoner før du starter prosessen med å laste opp egne bilder.

 1. Størrelsen på bildet kan være maksimalt 5MB.
 2. Bildets optimale dimensjoner er 1050 x 672 piksler, (300 DPI), men du kan også laste ned større eller mindre bilder. Minste godkjente oppløsning er 120 DPI.
 3. Bildene må være i formatene: jpg og jpeg.
 4. Vær oppmerksom på at fargegjengivelsen ikke alltid blir slik som på dataskjermen.
 5. Bildet burde dekke hele kortet, men er ikke nødvendig. Legg merke til hvilket område som er avsatt til bildet.

Vilkår og retningslinjer for valgfri design og bildebruk

 1. Thon Holding AS har rett til å avgjøre om et bilde kan brukes eller ikke (uten å måtte redegjøre for bakgrunnen).
 2. Hvis Thon Holding AS ikke godkjenner kortet, vil du som kortinnehaver motta en e-post om dette.
 3. Når du som kortbestiller velger bilde på kortet ditt, innestår du samtidig for at du har nødvendig tillatelse til å trykke, distribuere og lagre dette bildet. Ved bruk av personer i motivet innestår du også for at de berørte parter har gitt sin tillatelse til å bruke dette til det aktuelle formål.
 4. Bildet kan ikke inneholde telefonnummer eller personlige opplysninger.
 5. Du som kortbestiller er ansvarlig for eventuelle klager, søksmål og krav som kan komme i forbindelse med bildebruk. Thon Holding AS er helt uten ansvar i denne forbindelse.
 6. Prisen for å designe sitt personlige gavekort ved bruk av valgfri design er kr 15.
 7. Velger man å endre et bilde fra galleriet, står man selv til ansvar for hvordan det vil se ut på kortet.
 8. Fargen på trykken og bildet blir ikke alltid slik det ser ut på skjermen. Farger som gull, sølv og platina blir ofte forandret ved trykking.
 9. For øvrig gjelder standardvilkår for bruk av gavekort.

Retningslinjer

Vær vennlig å les instruksjoner nedenfor nøye, slik at du vet hvilke bilder som kan brukes og som kan godkjennes. Thon Holding AS har rett til å beslutte at et bilde ikke kan benyttes, uten begrunnelse for avgjørelsen. Hvert bilde vil bli gjennomgått for å se om det er i samsvar med retningslinjer for bruk av bilder.

Følgende retningslinjer gjelder for valgfri design og bildebruk:

 • Bildet kan ikke inneholde mønsterbeskyttelse, kjendiser, artister, tegneseriefigurer eller andre kjente offentlige personer, ei heller logoer som ikke tilhører deg eller din bedrift.
 • Bildet kan ikke ha samfunnsfiendtlig, rasistisk eller religiøst innhold eller budskap.
 • Bildet kan ikke vise personer eller grupper som er involvert i ulovlige eller rasistiske aktiviteter.
 • Bildet kan ikke inneholde telefonnummer, personlige opplysninger, tekster eller web-adresser.
 • Bildet kan ikke være provokativt, voldelig, pornografisk eller støtende på annet vis.
 • Bildet kan ikke inneholde nakne voksne eller barn.
 • Bildet kan ikke oppfattes voldelig eller obskønt.
 • Det er ikke lov å bruke bilder underlagt opphavsrett. Thon Holding AS fraskriver seg ethvert ansvar dersom det blir benyttet slike bilder.
 • På bildet kan det ikke være personer uten at disse eksplisitt har godkjent å bli benyttet som bilde på ditt kort.

Standardvilkår/regler

Gavekortet kan benyttes på de fleste AMFI-driftede kjøpesentre, Thon kjøpesentre og Thon Hotels i hele Norge. Oversikt over sentrene og hotellene finner du her.

Gavekortet kan brukes i betalingsterminalene i butikkene hvor beløpet trekkes automatisk. Kortet kan brukes i de fleste butikkene på sentrene, med unntak av Vinmonopolet og Posten. Thon Holding AS tar forbehold om at ikke alle butikkene på et senter kan motta gavekort til enhver tid.

Kortet har en gyldighet på 1 år fra kjøpsdato. Minimumsbeløp pr. gavekort er kr 100 og maks beløp er kr 5 000. Kjøper du gavekort via sms må mottaker hente ut gavekortet i automat på senter innen to måneder. Kortet er gyldig 1 år fra uthent dato i automat. 

Gavekortet du har bestilt med posten vil bli mottatt ila. 8 virkedager, etter at betaling er registrert.

Gavekort som kjøpes på nett og blir levert som sms, kan leveres 1 mnd frem i tid. Mottaker har da to måneder på å hente ut kortet i automat med tilsendt hentekode på sms. 

Betaling og sikkerhet

Ved betaling med kort blir kjøpesummen reservert din konto når bestilling sendes. Summen blir imidlertid ikke trukket fra kontoen før gavekortet/gavekortene sendes. Det er trygt å handle med kort, all informasjon om ditt kortnummer blir kryptert ved overføring, på samme måte som ved betaling i en ordinær betalingsterminal i butikk. Bedrifter har mulighet til å bestille kort på nett mot faktura, men må betale fakturaen før gavekortene settes i produksjon.

Frakt, ekspedisjon og levering

Posten benyttes som transportør. Ekspedisjonsgebyret er inkludert i prisen for eget design, kr. 15. Vi har tre ulike fraktalternativer, som du selv velger underveis i bestillingen.

Mangler eller feil på forsendelsen

Etter mottak av gavekortet/gavekortene er det ditt ansvar umiddelbart å undersøke om leveransen er i samsvar med ordrebekreftelsen og om det ellers er feil eller mangler i leveransen.

Melding om feil og mangler ved produktene må sendes skriftlig via e-post: gavekort@olavthon.no. Dette må skje innen rimelig tid etter at feilen eller mangelen ble oppdaget.

Har du spørsmål som ikke kan forklares med punktene ovenfor, ber vi deg ta kontakt med kundeservice! Du kan også besøke siden med ofte stilte spørsmål.