Dame og et barn som sitter i lenestol og ser på en fotobok

Slik lager du en personlig bursdagsgave

Gjør stas på bursdagsbarnet og gi bort minner i form av en fotobok eller et hyggelig gavekort. Med disse tipsene blir bursdagsgaven ekstra personlig.

Si det med bilder

Et bilde sier mer enn tusen ord og er et flott virkemiddel dersom du ønsker å sette et personlig preg på gaven du skal gi bort. Har dere mange minner sammen, er et fotoalbum midt i blinken! Gå for en variant hvor du selv kan redigere og legge til både tekst og bilder, så blir den akkurat slik du ønsker. Du kan også gå for en mer gammeldags variant hvor du limer inn bilder du har fremkalt på forhånd. Dette alternativet gir større rom for å skrive lengre tekster, samt et mer unikt preg. Kanskje har du et hyggelig minne du kan skrive til et av bildene, slik at bursdagsbarnet kan mimre tilbake til hyggelige stunder? Bruk gjerne din kreative sans og klipp bildene i ulike former – for eksempel et hjerte.

Det er ikke bare i fotoalbum du kan bruke bilder. Hos dittgavekort.no kan du selv velge hvordan gavekortet skal se ut. Velg ditt favorittbilde av deg og bursdagsbarnet, eller gå for et bilde som gir et lite hint om hva gavekortet kan brukes til. Ønsker bursdagsbarnet seg en spesiell genser, kan du for eksempel bruke et bilde av nettopp denne genseren, slik at han/hun skjønner at gaven er ment som et bidrag til dette.

Tips! Fest en magnet eller nøkkelring på gavekortet, så kan bursdagsbarnet få glede av gavekortet også etter at det er tomt.

Personlig gaveeske

Gjør litt ekstra stas på bursdagsbarnet og gi de litt av alt de liker, for eksempel en gaveeske fylt med bursdagsbarnets favorittgodteri og et gavekort. Kanskje har dere noen gamle favoritter fra barndommen som kan vekke gode minner?

En annen variant kan være å fylle en kurv med termos, varme sokker og Kvikk Lunsj, hvor du inviterer til en hyggelig dag i skogen. Du kan også fylle en gaveeske med ulike velværeprodukter og invitere bursdagsbarnet på en spakveld – enten hjemme eller på et hotell. Hva med å legge ved et gavekort fra dittgavekort.no, så bursdagsbarnet kan velge hvor og hva dere skal? Dittgavekort.no kan nemlig brukes på over 70 Thon Hotels i Norge, deriblant ærverdige Hotel Bristol som tilbyr både Afternoon Tea og spa. Få flere forslag til opplevelsesgaver du kan gi i bursdagsgave.

Tips! Bruk litt tid på å dandere produktene og legg gjerne ved et hjemmelaget kort.

dame som lager en gaveeske med diverse velvære produkter

Lag noe hjemmelaget

Kan​ du tenke deg noe mer koselig enn å få en hjemmelaget bursdagsgave? En hjemmelaget gave vitner om at du virkelig bryr deg om mottakeren, da du har brukt både tid og krefter på planlegging og gjennomføring. Hva med å strikke en hjemmestrikket genser til bursdagsbarnet? Ikke bare er det noe de kan ha i mange år fremover, det er også et fint minne å se tilbake på. Ta utgangspunkt i en fargepalett du vet bursdagsbarnet liker, slik at du er sikker på at genseren faktisk blir brukt. Vil du gjøre det ekstra personlig kan du sy på en lapp hvor det står «laget av + navnet ditt». Synes du det er vanskelig å vite hvilke farger og garn bursdagsbarnet liker, anbefaler vi å kjøpe et gavekort fra dittgavekort.no.

Design ditt eget gavekort med et bilde av en strikket genser, og legg ved et kort som forklarer hva gavekortet skal brukes til. På den måten kan bursdagsbarnet velge både garn og farge til sin nye genser.

Ønsker du å lage noe litt enklere, er spiselige gaver alltid en sikker vinner. Her er både brød, syltetøy og «cookie in a jar» flotte alternativer! Sistnevnte går ut på å putte alle de tørre ingrediensene til for eksempel sjokoladecookies, i en krukke med lokk, slik at mottakeren kun trenger å tilsette egg og smør. For å gjøre gaven komplett kan du skrive oppskrift og fremgangsmåte på en liten lapp som du fester på krukken.

Valgmuligheter med gavekort

Med dittgavekort.no kan bursdagsbarnet kjøpe akkurat det de selv vil, og ønsker du sette et personlig preg på kortet, kan dette enkelt gjøres på våre nettsider. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på cirka 80 kjøpesentre, samt 70 Thon Hotels i hele Norge. Les mer om hva du kan bruke dittgavekort.no til i denne artikkelen.

garn i forskjellige farger og strikkepinne formet som et hjerte