En dame holder mobil med dittgavekort og et bukett med blomster foran seg

Dette gir du i bursdagsgave

Usikker på hva du skal kjøpe i bursdagsgave? Vi har tipsene som hjelper deg på vei – enten du skal kjøpe til venner, foreldre eller kjæreste.

Til kjæresten

Man vil gjerne slå på stortromma når kjæresten fyller år, men det kan være vanskelig å vite hva man skal kjøpe. Gaven skal gjerne vise hvor mye du setter pris på han/henne, samtidig som den skal være både personlig og oppfinnsom. I slike tilfeller er en hotelltur midt i blinken! Ikke bare er det en ypperlig mulighet til å pleie parforholdet, et hotellopphold kan også varieres i det uendelige – enten du vil på spahotell eller liker mer fart og spenning. Gjør litt research på forhånd og spør gjerne hotellet om tips og råd til hva dere kan gjøre i området. I mange tilfeller tilbyr de både morsomme aktiviteter og utleie av utstyr.

Vil du heller la kjæresten velge hotell og aktiviteter, er et gavekort fra dittgavekort.no et perfekt alternativ. Dittgavekort.no kan brukes på alle Thon Hotels i Norge og kan i tillegg brukes på hotellets restauranter. Pakk inn gavekortet og legg ved et hyggelig kort, hvor du inviterer kjæresten med på tur.

Psst… I denne artikkelen får du tips til flere opplevelsesgaver.

romantisk par som klemmer hverandre

Til venner

En bursdagsgave er en fin anledning til å vise vennen din hvor mye du setter pris på vennskapet deres. Ofte er budsjettet litt lavere når man skal kjøpe bursdagsgaver til venner, det betyr imidlertid ikke at du ikke kan fikse en fin og minneverdig gave. Vær kreativ og vis at du kjenner vennen din godt; kanskje finnes det en konsert i nærheten dere kan danse til, eller hva med en tur på kino eller bowling? Slike kvelden er gull verdt for vennskapet deres og noe dere kan huske for alltid. For å gjøre gaven ekstra spesiell, kan du skrive et fint kort som du legger i en gaveeske. Fyll esken med små hint til hva dere skal gjøre og la bursdagsbarnet gjette hva gaven er før han/hun leser kortet. Eller hva med å legge ved et gavekort fra dittgavekort.no, slik at vennen din selv kan velge hva dere skal gjøre? Et gavekort fra dittgavekort.no kan brukes på alt fra kino og bowling til hotelltur på et av Thon Hotels mange hoteller i Norge. Få flere tips til kreative gaveinnpakninger her.

Tips! Gå sammen med flere i vennegjengen og spleis på en hyggelig gave.

Bildet viser en person som holder en oransje gaveboks. Personen har på seg en fersken genser, og bakgrunnen er turkis.

Til de minste

Barn elsker bursdag, og ønskelista er som regel fylt med morsomme spill og leker. Heldigvis finner du alt du trenger i nærmeste leketøysbutikk – alt fra lego og tegnesaker, til dukker, lekebiler og spill. Hva med å kjøpe en morsom tegnebok og fargerike tusjer? Denne gaven passer både gutter og jenter, og kan brukes av barn i alle aldere. Hva med å stelle i stand et lite fargeleggingsverksted for hele familien? Kombiner det med boller og kakao med krem, så blir det ekstra stas for de minste. Spill og puslespill er også gaver som kan nytes av hele familien, og noe barna kan ha glede av i mange år fremover.

Fire barn i fargerike festhatter samles rundt en bursdagskake med et lys formet som nummer tre

Til ungdommen

Det er ingen tvil om at det kan være utfordrende å kjøpe gave til ungdommen. Leker er ikke like aktuelt lenger, samtidig som de ikke helt har tredd inn i de voksnes rekker enda. Det er likevel noen ting som ser ut til å falle i smak hos de aller fleste – enten det er snakk om tenåringsjenter eller tenåringsgutter – og det er elektronikk. Alt fra trådløse headset til bærbare høyttalere blir tatt imot med åpne armer, og er supert å kombinere med et streaming-abonnement på for eksempel Spotify.

Et annet tips er kjøpe noe som kan brukes i forbindelse med en fritidsaktivitet eller hobby ungdommen driver med, som håndballutstyr eller et polaroidkamera. Er du likevel usikker på hva de trenger eller ønsker seg, kan et gavekort fra dittgavekort.no være et fint alternativ. På den måten kan ungdommen selv velge hva de vil kjøpe – uten at gaven blir brukt opp i skolekantina. Ønsker ungdommen seg en større ting, kan et gavekort også være et fint bidrag til dette.

Bildet viser to personer som tar en selfie foran en moderne glassbygning.

Til foreldre og besteforeldre

Både foreldre og besteforeldre fortjener å bli vartet opp på bursdagen sin – også de som prøver å overbevise deg om at de har alt. Det gjelder bare å finne riktig gave, og her kan både bøker, spiselige gaver, opplevelser og bilder i form av fotoalbum, kalendere og kjøleskapsmagneter være gode alternativer. Kanskje kan du lage et fotoalbum fra deres forrige ferietur sammen? En invitasjon til noe de eller dere kan gjøre sammen er også en perfekt gave – enten det er snakk om en fredagskveld på kino eller middag på restaurant med hele familien. Hva med å gi et gavekort fra dittgavekort.no, hvor du inviterer til noe hyggelig dere kan gjøre sammen? På dittgavekort.no kan du selv bestemme design på gavekortet. Her kan du for eksempel velge et bilde av deg og besteforeldrene dine. Fester du en magnet på baksiden av gavekortet, kan besteforeldrene dine bruke det som en kjøleskapsmagnet når kortet er brukt opp. Slik gjør du gavekortet om til en kjøleskapsmagnet. 

Smilende datter med bestefar og mor i bursdagsfest

Kjøp et gavekort

Er du fortsatt usikker på hva du skal kjøpe? Da anbefaler vi å gå for et gavekort fra dittgavekort.no. Med dittgavekort.no kan bursdagsbarnet kjøpe akkurat det han/hun ønsker seg – enten det er opplevelse, elektronikk, leker eller spiselige gaver. Dittgavekort.no kan nemlig brukes i 4000 butikker på cirka 80 kjøpesentre, samt 70 Thon Hotels i hele Norge. Les mer om hva du kan bruke dittgavekort.no til i denne artikkelen.